Dvd
Engels

Micro monsters

David Attenborough (presentator)
Met behulp van een zeer sterke microscoop en de scherpe camera's laat de Britse presentator de wereld van de geleedpotigen zien .
Onderwerp
Insecten
Titel
Micro monsters / written and presented by David Attenborough
Presentator
David Attenborough
Taal
Engels
Uitgever
TDM, 2016
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 170 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8718754403276

Besprekingen

Engelse natuurdocumentaireserie met unieke en zeer bijzondere beelden van geleedpotigen: spinnen, schorpioenen en insecten. De zes afleveringen volgen de lijn van ontmoetingen, voortplanting en leven in groepen. Per onderdeel komen, met wat abrupte overgangen, vier tot acht soorten aan de orde. Sommige komen vaker in natuurdocumentaires voor, andere zijn beslist zeer bijzonder te noemen. Elke aflevering heeft dezelfde inleiding van twee minuten en afsluitend een vooruitblik naar het komende deel. In 'the making off' wordt duidelijk met welke geavanceerde technieken (o.a. 3D op microniveau, time-laps en snelle camera’s) het geheel tot stand is gekomen. Veel materiaal is opgenomen in een filmstudio, maar dat verandert niets aan het boeiende verhaal en de adembenemende kwaliteit. Uit meerdere continenten zijn de aanvullende opnames afkomstig. Het commentaar van de welbekende David Attenborough staat borg voor gedetailleerde en aansprekende informatie. Kortom: een genoegen om naar te kijk…Lees verder

Over David Attenborough

CC BY 4.0 - Foto van/door John Cairns

David Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker. Hij is vooral bekend door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn waardevolle prestaties opgenomen in een groot aantal orden. In 1985 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II en in 2020 wederom, voor zijn verdiensten op het gebied van televisie en natuurbehoud, vandaar mag hij zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth, maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zoons. Zijn oudste broer, Richard Attenborough, werd later bekend als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwo…Lees verder op Wikipedia