Dvd
Engels

Life story : many lives, one epic journey

David Attenborough (verteller)

Life story : many lives, one epic journey

In de reeks:
Genre:
Natuurserie waarin individuele dieren gevolgd worden in de verschillende stadia van hun leven.
Bevat
Disc1 First steps ; Growing up
Disc 2 Home ; Power
Disc 3 Courtship ; Parenthood; Bonus: making of life story
Onderwerp
Ethologie ; dieren
Titel
Life story : many lives, one epic journey
Verteller
David Attenborough
Taal
Engels
Uitgever
BBC Worldwide, 2015
3 dvd-video's
Speelduur
349 minuten
Aantekening
Ondertitel ontleend aan houder Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8715664112854

Besprekingen

Televisiedocumentaire uit 2014 van de BBC van de makers van de bekroonde serie Life. Life Story vertelt het verhaal over ‘de reis van het leven, van begin tot eind’. De stem van David Attenborough begeleidt de beelden van dieren in de verschillende stadia van hun leven. Beginnend bij de cruciale eerste dagen, gevolgd door een periode van spelen en leren, het zoeken naar een partner, het gevecht om dominantie in de groep en eindigend bij het ouderschap, waarbij de dieren nog maar één levensdoel hebben: het in leven houden van hun nakomelingen. Deze reeks met een hoog 'Ach en Oh-gehalte', kreeg mediabreed 4 tot 5 sterren. 'Hard but beautiful to watch, packing in drama, tears and education', vatte Chris Pyke (Mirror.co.uk 23-10-'14) het bondig samen. Uitgezonden door de EO.

Over David Attenborough

CC BY 4.0 - Foto van/door John Cairns

David Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker. Hij is vooral bekend door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn waardevolle prestaties opgenomen in een groot aantal orden. In 1985 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II en in 2020 wederom, voor zijn verdiensten op het gebied van televisie en natuurbehoud, vandaar mag hij zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth, maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zoons. Zijn oudste broer, Richard Attenborough, werd later bekend als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwo…Lees verder op Wikipedia