Dvd
Engels
Natuurserie over het jachtgedrag van roofdieren van over de hele wereld.
Bevat
Dvd 1 The hardest challenge ; In the grip of the seasons ; Hide and seek
Dvd 2 Hunger at sea ; Nowhere to hide
Dvd 3 Race against time ; Living with predators ; Inside the hunt (making of)
Onderwerp
Roofdieren
Titel
The hunt
Presentator
David Attenborough
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2015
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 395 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664116487

Besprekingen

In Nederland waren er 1,2 miljoen kijkers voor de eerste aflevering van de nieuwe BBC-natuurserie The Hunt. Over jagers en prooien, jagen en opgejaagd worden. Irma Tomas (Televizier.nl 5-11-'15): ' De beelden waren prachtig, daar was iedereen het wel over eens, maar The Hunt gaat over jagers en hun prooi en dus vallen er veel slachtoffers. Een bultrugbaby bijvoorbeeld die werd verorberd door een stel vervelende moordzuchtige orka's. Dat was meer dan veel mensen konden aanzien.' Benji Wilson (Guardian.com 2-11-'15) noemt de serie 'breathtakingly exciting', roemt de 'Stunning sequence upon stunning sequence' en geeft 5 sterren. In de Engelse versie is de grote nestor David Attenborough aan het woord, voor de Nederlandse markt is de stem van acteur Peter Drost gebruikt, die vaker BBC-series heeft ingesproken. Uitgezonden door de EO op NPO 1. Zes afleveringen.

Over David Attenborough

CC BY 2.5 - Foto van/door De originele uploader was Shojo op de Engelstalige Wikipedia

David Frederick Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker die vooral bekend is door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn verdiensten opgenomen in een groot aantal orden en mag zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zonen. Zijn oudste broer was Richard Attenborough, die later bekend werd als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwoed verzamelaar van fossielen, stenen en andere objecten uit de natuur. Hij ging naar school in de Wyggeston Grammar School for Boys in Leicester en…Lees verder op Wikipedia