Dvd
Engels
Drieluik over de dier- en plantensoorten op de Galapagoseilanden.
Bevat
Disc 1 Origin
Disc 2 Adaptation
Disc 3 Evolution ; Behind the scenes
Onderwerp
Galápagoseilanden
Titel
Galápagos / written and presented by David Attenborough
Auteur
David Attenborough
Taal
Engels
Parallelle titel
David Attenborough presenteert Galápagos
Uitgever
TDM, 2016
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 205 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8718754402255

Besprekingen

Sir David Attenborough is waarschijnlijk de meest bekende presentator van natuurdocumentaires. Hij doet dit al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw en heeft ontelbare prijzen en onderscheidingen voor zijn werk gekregen. De Galapagoseilanden, de eilandengroep gelegen in de Stille Oceaan ten westen van Ecuador, zijn beroemd geworden omdat Charles Darwin ze bezocht op zijn wereldreis op de Beagle. De dieren en planten op de eilanden hebben een belangrijke rol gespeeld in zijn evolutietheorie. Het land wordt gevormd door vulkanische uitbarstingen en schuiven langzaam op, voorbij het vulkanische deel van de oceaanbodem, waardoor er steeds nieuwe eilanden bijkomen. Alleen soorten die de oversteek vanaf het vasteland over de oceaan konden maken, komen er van nature voor. Deze planten en dieren hebben zich, vaak per eiland, geëvolueerd waardoor er endemische soorten ontstonden. David Attenborough maakte eerder films op de Galapagos, maar nam nu de uitdaging aan om er een serie in drie af…Lees verder

Over David Attenborough

CC BY 4.0 - Foto van/door John Cairns

David Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker. Hij is vooral bekend door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn waardevolle prestaties opgenomen in een groot aantal orden. In 1985 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II en in 2020 wederom, voor zijn verdiensten op het gebied van televisie en natuurbehoud, vandaar mag hij zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth, maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zoons. Zijn oudste broer, Richard Attenborough, werd later bekend als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwo…Lees verder op Wikipedia