Dvd
Engels

David Attenborough's Rise of animals : triumph of the vertebrates

David Attenborough's Rise of animals : triumph of the vertebrates

Genre:
Bevat
Disc 1 From the seas to the skies
Disc 2 Dawn of the mammals
Titel
David Attenborough's Rise of animals : triumph of the vertebrates
Auteur
David Attenborough
Taal
Engels
Uitgever
Atlantic, 2016
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
100 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8718754408219

Besprekingen

In twee films laat David Attenborough zien hoe de gewervelde dieren evolueerden. Het ene deel gaat over de tijd waarin gewervelde dieren in zee ontstonden, later het land op kropen, en nog veel later gingen vliegen. Het tweede deel speelt zich minder lang geleden af. Daarin zien we hoe de eerste zoogdieren ontstonden in de tijd van de dinosauriërs, om te eindigen bij apen en de mens. Afwisselend zien we levende dieren in het wild, prachtige computeranimaties van uitgestorven dieren, onderzoekers buiten in actie en in universiteiten, en de presentator op locatie, die daarvoor de hele wereld over reisde. De twee films zijn in 2013 als televisieserie bij de BBC uitgezonden. Attenborough is een zeer bekende presentator van natuurdocumentaires, meestal voor de BBC. Hij presenteert ook hier in de voor hem zo typische Britse stijl. De films zijn zeer goed van structuur en inhoud en boeiend voor een zeer breed publiek.

Over David Attenborough

CC BY 4.0 - Foto van/door John Cairns

David Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker. Hij is vooral bekend door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn waardevolle prestaties opgenomen in een groot aantal orden. In 1985 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II en in 2020 wederom, voor zijn verdiensten op het gebied van televisie en natuurbehoud, vandaar mag hij zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth, maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zoons. Zijn oudste broer, Richard Attenborough, werd later bekend als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwo…Lees verder op Wikipedia