Dvd
Engels

David Attenborough presents Great Barrier Reef

David Attenborough (presentator)

David Attenborough presents Great Barrier Reef

Bevat
Disc 1 Builders
Disc 2 Visitors
Disc 3 Survival (+ behind the scenes)
Onderwerp
Groot Barrièrerif
Titel
David Attenborough presents Great Barrier Reef
Presentator
David Attenborough
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: TDM, 2016
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 200 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8718754408240

Besprekingen

Attenborough’s naam wordt in deze documentaire over het Groot Barrièrerif nogmaals bevestigd. Thema’s die meermaals onderwerp zijn geweest van prachtige reportages weet hij nogmaals op te pakken om er vervolgens – in ‘Attenborough’-stijl – een nieuwe actuele wending aan te geven. Geen ‘eten en gegeten worden’ maar in een rustige filmstijl gefilmd verhaal waarin natuuropnames worden afgewisseld met informatieve blokken die de actuele stand van het wetenschappelijk onderzoek belichten. Op deze manier weet hij een bekend onderwerp als de cyclus van soepschildpadden die terugkeren naar het strand van hun geboorte, tot een ontroerend onderdeel te maken, zonder overdreven sentimentaliteit. Op deze manier wordt een compleet beeld gegeven van het leven én van de huidige bedreigingen van dit fenomenale natuurgebied.

Over David Attenborough

CC BY 2.5 - Foto van/door De originele uploader was Shojo op de Engelstalige Wikipedia

David Frederick Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker die vooral bekend is door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn verdiensten opgenomen in een groot aantal orden en mag zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zonen. Zijn oudste broer was Richard Attenborough, die later bekend werd als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwoed verzamelaar van fossielen, stenen en andere objecten uit de natuur. Hij ging naar school in de Wyggeston Grammar School for Boys in Leicester en…Lees verder op Wikipedia