Boek
Nederlands

De storm van de echo's

Christelle Dabos (auteur), Eef Gratama (vertaler)
+1
De storm van de echo's
×
De storm van de echo's De storm van de echo's
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ophelia en Thorn zijn herenigd, maar hun wereld staat op instorten. Samen proberen ze de dader te vinden die ervoor zorgt dat de zwevende arken ten onder gaan. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De storm van de echo's
Auteur
Christelle Dabos
Vertaler
Eef Gratama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La tempête des échos
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
575 p.
ISBN
9789024591817 (hardback)

Besprekingen

Een fantasyboek over luchtschepen, zoektochten en magie. Ophelia, een jonge vrouw met bijzondere gaven, en haar echtgenoot Thorn zijn herenigd. Samen proberen ze de dader te vinden die ervoor zorgt dat de zwevende arken aan het instorten zijn. Ze zoeken antwoorden in het heden en het verleden, omdat Ophelia door spiegels kan reizen en de geschiedenis van voorwerpen kan lezen. In talige, meeslepende stijl geschreven. Christelle Dabos (Côte d'Azur, 1980) is een Frans-Belgische schrijver. Ze won eerder de prestigieuze Grand Prix de l'Imaginaire. Het boek maakt deel uit van de serie: 'De spiegelpassante’ en volgt op 'De ijzige verloofde' (deel 1), 'De vermisten van Maneschijn' (deel 2) en 'Het geheugen van Babel' (deel 3). Geschikt voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Over Christelle Dabos

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Publicity photo

Christelle Dabos (Côte d'Azur, Frankrijk, 1980) is een Franse schrijfster, die woont en werkt in het Belgische La Louvière.

Biografie

Christelle Dabos groeide op in Nice, in een gezin waar iedereen, behalve zijzelf, muzikant was: haar vader is klarinettist – en tevens assistent-directeur van het conservatorium –, haar moeder harpiste, haar broer pianist en haar zus fluitiste. Zelf probeerde ze zonder succes verschillende opleidingen, vooraleer af te studeren als bibliothecaris. In 2005 trok ze naar België, maar slaagde er niet in om daar met haar diploma werk te vinden.

In de zomer van 2007 begon Dabos te schrijven en maakte een eerste versie van wat later haar debuut zou worden. Vlak daarna kreeg ze echter de diagnose kaakkanker. Tijdens de lange revalidatie (Dabos onderging verschillende zware operaties, waarbij een deel van haar kaak werd verwijderd en chirurgen een bottransplantatie uitvoerden) kon ze bijna niet meer …Lees verder op Wikipedia