Dvd
Engels
De hond Bella raakt gescheiden van haar baasje Luke. Ze weet te ontsnappen en gaat op weg naar huis, een gevaarlijke en lange reis. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Honden, Mens en dier
Titel
A dog's way home
Regisseur
Charles Martin Smith
Naar het werk van
W.Bruce Cameron
Componist
Mychael Danna 1958-
Acteur
Ashley Judd Jonah Hauer-King Edward James Olmos Alexandra Shipp
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
92 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands
EAN
8712609645040

Besprekingen

Familiefilm van Charles Martin Smith (Dolphin tale; The snow walker), gebaseerd op een boek van W. Bruce Cameron, van wie in 2017 ook ‘A dog’s purpose’ verfilmd werd. Hond Bella wordt als pup in een halfafgebroken huis gevonden door student geneeskunde Luke (Jonah Hauer-King) en zijn vriendin Olivia. Luke en zijn depressieve moeder Terri (Ashley Judd) beleven veel plezier aan Bella, maar ze mogen van de huisbaas geen dieren houden. Bovendien zijn in hun stad pitbulls verboden en hoewel Bella geen volbloed pitbull is, moet Luke haar toch tijdelijk onderbrengen bij een oom en tante van Olivia in New Mexico. Bella mist haar baasje zo erg dat ze weet te ontsnappen en op weg gaat naar haar huis in Denver, Colorado, een reis van 400 mijl, dwars door onherbergzaam gebied. Sandie Angulo Chen (commonsensemedia.org) schrijft dat de film veel spannende scènes en emotionele momenten bevat en dat de tweede helft erg lang is en te zwaar voor jonge kinderen. Zij noemt de film een ‘crowd-pleasing, te…Lees verder

Over Charles Martin Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door gdcgraphics at https://www.flickr.com/photos/gdcgraphics/

Charles Martin Smith (Van Nuys (Los Angeles), 30 oktober 1953) is een Amerikaans acteur, scenarioschrijver en regisseur. Zijn eerste rol was in de hitfilm American Graffiti. Smith speelde ook in het vervolg More American Graffiti en in de films The Buddy Holly Story, Never Cry Wolf en Starman.

Filmografie