Op de plek waar Marion, haar moeder, ooit een boomhut bouwde, treft de achtjarige Nelly een meisje aan dat een boomhut aan het bouwen is, ze heet Marion.
Titel
Petite maman / regie en scenario Céline Sciamma
Regisseur
Céline Sciamma
Acteur
Joséphine Sanz Gabrielle Sanz Nina Meurisse Stéphane Varupenne
Taal
Frans
Uitgever
Cinéart, [2021]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
70 min.
Aantekening
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5051083175395

Besprekingen

Frans fantasydrama (2021), verhaal en regie van Céline Sciamma (Portrait de la jeune fille en feu, Bande de filles). Met Nina Meurisse (Camille, Une vie) en kind-actrices en tweelingzusjes Joséphine en Gabrielle Ganz. Als oma is overleden helpt de 8-jarige Nelly haar ouders oma’s huis op te ruimen. Nelly verkent het huis en het omringende bos waar Marion, haar moeder, ooit een boomhut bouwde. Als op een dag haar moeder in een opwelling vertrekt, ontmoet Nelly een meisje dat een boomhut aan het bouwen is. Ze heet Marion. Beoordeling IMDb: 7.4. Pauline Kleijer (Volkskrant 15-9-’21): ‘De eenvoud van het verhaal is (...) bedrieglijk: de band tussen ouders en kinderen werd niet vaak zo terloops en toch zo diepgaand onderzocht (…) Fantasie en realisme verbindt ze zo met elkaar dat niets meer vreemd lijkt, terwijl alles betovert’ (4 sterren). Joost Broeren-Huitenga (Filmkrant 1-9-’21): ‘Observaties over kind-zijn en ouder-zijn, over wie er eigenlijk voor wie zorgt, over toekomstbeelden en dr…Lees verder

Over Céline Sciamma

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Céline Sciamma (Pontoise, 12 november 1978) is een Frans filmregisseuse en scenarioschrijver.

Biografie

Céline Sciamma komt uit een welgesteld gezin van Italiaanse origine en volgde een opleiding als scenarioschrijver bij La fémis. Ze gebruikte het scenario van haar eindwerk van haar studies, voor haar eerste film in 2006, Naissance des pieuvres. Deze film werd vertoond op het Filmfestival van Cannes 2007 in de sectie Un certain regard en behaalde de Prix Louis-Delluc als beste debuutfilm en kreeg ook een Césarnominatie voor beste debuutfilm. In 2011 schreef en regisseerde ze Tomboy die op het Internationaal filmfestival van Berlijn de Teddy Jury Award won. Voor Bande de filles uit 2014 kreeg ze een Césarnominatie voor beste regie.

Sciamma had een relatie met de Franse actrice Adèle Haenel, die ze regisseerde in Naissance des pieuvres.

Filmogr…Lees verder op Wikipedia