Dvd
Engels
Hoewel James Bond is gestopt als geheim agent wordt hij gevraagd een ontvoerde wetenschapper te redden en krijgt te maken met een mysterieuze schurk, die beschikt over gevaarlijke nieuwe technologie.
Titel
No time to die / directed by Cary Joji Fukunaga ; written by Cary Joji Fukunaga [e.a.]
Regisseur
Cary Joji Fukunaga
Componist
Hans Zimmer 1957-
Acteur
Daniel Craig Rami Malek Léa Seydoux Lashana Lynch Ralph Fiennes Ben Whishaw
Taal
Engels
Uitgever
MGM, © 2021
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2021
Speelduur
2 uur 36 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083209650

Besprekingen

Britse James Bond-film (2021) van Cary Joji Fukunaga (Jane Eyre, True detective). Met Daniel Craig (Casino Royale, Spectre, Skyfall), Rami Malek (Bohemian Rhapsody), Léa Seydoux (La vie d’Adèle, Spectre) en Ana de Armas (Blade runner 2049). Hoewel James Bond is gestopt als geheim agent wordt hij gevraagd een ontvoerde wetenschapper te redden en krijgt te maken met een mysterieuze schurk, die beschikt over gevaarlijke nieuwe technologie. Beoordeling IMDb: 7.4. Berend Jan Bockting (Volkskrant 29-9-’21): ‘Dankzij een handvol uiterst gewaagde scenariokeuzen (…) een van de opmerkelijkste edities van James Bond. Ook de opzet (…) is opmerkelijk (…): Bond trapt de tijdgeest per ongeluk perfect op de staart door de strijd aan te gaan met een psychopaat die een gefabriceerd virus op de mensheid dreigt los te laten’ (4 sterren). Arjan Welles (Filmtotaal 30-9-’21): ‘Deze Bond heeft gevoel, wroeging en een geweten. De actiescènes (…) zijn heerlijk over de top en een tikkeltje ongeloofwaardig zoals…Lees verder

Over Cary Joji Fukunaga

CC BY 2.0 - Foto van/door Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan

Cary Joji Fukunaga (Oakland, 10 juli 1977) is een Amerikaanse regisseur, scenarist en cameraman. Hij regisseerde onder meer het eerste seizoen van de HBO-serie True Detective en de films Jane Eyre (2011), Beasts of No Nation (2015) en No Time to Die (2021).

Biografie

Cary Fukunaga werd in 1977 geboren in het Californische Oakland als de zoon van Anthony Shuzo Fukunaga, een Japanse Amerikaan die tijdens de Tweede Wereldoorlog geboren werd in een interneringskamp. Zijn vader werkte voor een generatorbedrijf en later voor de Universiteit van Californië (Berkeley). Zijn Zweeds-Amerikaanse moeder, Gretchen May Grufman, werkte als een mondhygiëniste en later als geschiedenisleraar. Zijn ouders scheidden, waarna zijn vader trouwde met een Argentijnse vrouw en zijn moeder met een Mexicaanse Amerikaan.

De ooms en tantes van Fukunaga zijn allemaal leerkrachten of wetenschappers. Zijn familie verhuisde reg…Lees verder op Wikipedia