Boek
Nederlands

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

Carry Slee (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
×
Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Na de zomervakantie gaan Lotte en Thijs naar groep zeven. Helaas is de sluwe juf Braaksel nog altijd de directeur van hun school. Ze hebben geluk dat Lucas weer terug is in hun klas: hij ontdekt dat de uitvinder van de magische ring nog iets heeft uitgevonden waarmee ze juf Braaksel voorgoed kunnen laten verdwijnen. Maar net voordat ze de uitvinding willen gebruiken, wordt hij gestolen... Ze wille
Titel
Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Carry Slee, copyright 2021
296 p. : ill.
ISBN
9789048861897 (hardback)

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia