Boek
Nederlands

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Carry Slee (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Juf Braaksel en de geniale ontsnapping
×
Juf Braaksel en de geniale ontsnapping Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Carry Slee (auteur), Iris Boter (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar

Het is Lotte en Thijs nog steeds niet gelukt om de geniepige juf Braaksel van hun school te verjagen, zelfs niet met de hulp van hun slimme vriend Lucas. Juf Braaksel blijft maar valse plannen bedenken: ze heeft bijvoorbeeld een belachelijk nieuw schooluniform bedacht. En ze wil nu alle beste vrienden en vriendinnen uit elkaar halen, en in andere klassen zetten. Dat mag toch niet gebeuren?

Onderwerp
Schoolleven
Titel
Juf Braaksel en de geniale ontsnapping
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, © 2020
286 p. : ill.
ISBN
9789048858415 (hardback)

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia