Boek
Nederlands

Voor de liefste oma van de wereld

Bette Westera (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
+1
Voor de liefste oma van de wereld
×
Voor de liefste oma van de wereld Voor de liefste oma van de wereld
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een jong nijlpaard, een kleine giraf, een eendenkuiken en andere jonge dieren vertellen waarom ze oma zo lief vinden. Ze bakt heerlijke koekjes, kan zo fijn voorlezen en knuffelen en doet altijd leuke dingen met haar kleinkind. Vierkant hardkartonnen prentenboek met sfeervolle, aandoenlijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
Voor de liefste oma van de wereld
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
[12] p. : ill.
ISBN
9789401473705 (hardback)

Besprekingen

Ze leest boekjes voor, ze bakt koekjes, is scheutig met knuffels en kusjes, kortom: oma is de liefste van de wereld! Op elke plaat in dit vierkante hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken is een als oma gepersonifieerd dier te zien met een jong dier. Op het nijlpaard na, dat slaat in haar kleurige bolletjesjurk panisch voor een spinnetje op de vlucht, het kleinkind is nergens te bekennen. Verder zijn er bijvoorbeeld een eend (met schort) en een eendenkuiken of een oma-giraf met een komisch klein schepje die een zandkasteel maakt met een jonge giraf. Steeds ligt de nadruk op samen een activiteit ondernemen. De enkele regels tekst zijn geschreven in de ik-vorm. Dit vergt enige voorleestechniek, maar dat is naar aanleiding van de illustraties goed op te vangen. Die bestaan uit schilderingen in heldere, realistische kleuren en ademen een veilige, nostalgische sfeer. Deze fijne, warme uitgave van een veelvuldig bekroond auteur enn illustrator is een ode aan oma’s. In dezelfde o…Lees verder

Voor de liefste OMA van de wereld

Een gekartonneerd boekje met een lofzang over Oma. Het fijne aan dit boekje zijn de kleuren en de afgebeelde dieren. Het zijn stuk voor stuk geen aaibare dieren, zoals een heel grote struisvogel of een krokodil. Maar ze zijn zo mooi en lief afgebeeld in de helderste en felle kleuren. Er zit ook veel uitbundigheid in de illustraties, zoals het dansende nijlpaard met haar fris kleedje of het everzwijn met haar big in de hangmat, tokkelend op een gitaar. De verhoudingen tussen de grote dieren en hun kleine nakomelingen bepaalt de sfeer. Je smelt weg van vertedering als je ziet hoe de logge dieren hun kleintje liefdevol en speels in de armen houden. De tekst doet er weinig toe. Het is heel plezierig om opnieuw en opnieuw naar de fantastische illustraties te kijken. 



De hoeken van het boekje zijn mooi afgerond en het kan tegen een stootje. Een tof boekje voor kindjes vanaf één jaar.


Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia