Boek
Nederlands

Daarom vind ik jou zo lief

Bette Westera (auteur), Martijn Van der Linden (illustrator)
+1
Daarom vind ik jou zo lief
×
Daarom vind ik jou zo lief Daarom vind ik jou zo lief
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een zebrajong houdt van zijn moeder omdat ze zo trots kijkt als hij in hoge bomen klimt. En een struisvogel geniet ervan hoe zijn mama lacht als hij haar plaagt. Hardkartonnen, in hartvorm uitgesneden prentenboek met grappige, sfeervolle kleurenillustraties van jonge dieren en hun moeders. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Baby's, Liefde
Titel
Daarom vind ik jou zo lief
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Martijn Van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
[14] p. : ill.
ISBN
9789401462778 (hardback)

Besprekingen

Dit hardkartonnen prentenboekje is geheel in de stijl van het verhaal vormgegeven: uitgesneden in de vorm van een hart. Het toont volwassen dieren met hun jong. Steeds wordt een reden gegeven waarom het ouderdier van zijn of haar jong houdt, bijvoorbeeld ‘om hoe je ruikt’, en steeds volgt er relativering, zoals bij dit voorbeeld: ‘maar niet altijd’ (bij een illustratie van een kleintje met vieze luier). Dat zorgt ervoor dat het allemaal niet té zoet wordt! De dieren met een enkel gepersonificeerd accent, zoals een sjaal, tas of petje, zijn te zien in hun natuurlijke omgeving. De mooie, sfeervolle illustraties in warme kleuren zijn uitgevoerd in aquarel met oog voor detail; helaas doen het wat kleinere formaat en de vorm van de uitgave de illustraties niet helemaal recht. Zeer geschikt als cadeauboekje. Lief, humoristisch prentenboekje van veelbekroonde auteur én illustrator. Om samen van te genieten. Vanaf ca. 2 jaar.

Daarom vind ik jou zo lief

Een kartonboekje dat voor iedereen herkenbaar is. De onvoorwaardelijke liefde wordt beschreven van een ouder voor haar kind. Een ouder houdt van z'n kind om hoe het lacht of huilt, om hoe het ruikt, om hoe het spettert in bad, om hoe het slaapt en wakker wordt, om hoe het met z'n tenen speelt. Elk kind lacht als het de ouder ziet. De korte tekst is eenvoudig en met humor geschreven. Een ouder houdt van z'n kind als het wakker is, behalve 's nachts. Hij houdt van de geur van z'n kind, maar niet altijd. De zinsconstructies zijn niet altijd duidelijk geformuleerd (...om hoe je dol bent op spinazie.... om hoe lief je ligt te spelen met het speelgoed in de box...) Het boekje is volgens het thema in hartvorm gekartonneerd. Wanneer het open gevouwen is, krijgt het boekje een andere vorm. De afgeronde hoeken zijn ideaal voor peuterhandjes en kunnen tegen een stootje. Per dubbele bladzijde wordt telkens een ander dier afgebeeld: een tijger, een everzwijn, Op de één of andere manier weet de …Lees verder

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties