Boek
Nederlands

Pip en Posy in de tuin

Axel Scheffler (illustrator), Camilla Reid (auteur), J.H. Gever (vertaler)
Als konijntje Pip lekker in de tuin bezig is, maakt het muisje Posy veel lawaai tijdens het spelen. Dat vindt Pip niet prettig en hij vraagt Posy wat rustiger te zijn. Al die herrie is toch nergens goed voor, of wel? Vierkant hardkartonnen prentenboekje met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Pip en Posy in de tuin
Illustrator
Axel Scheffler
Auteur
Camilla Reid
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The friendly snail
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2020
[24] p. : ill.
ISBN
9789025773441 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen prentenboekje waarin konijntje Pip en muisje Posy in de tuin bezig zijn. Posy is aan het spelen, en maakt daarbij lawaai. Dat vindt Pip niet prettig en hij vraagt Posy wat rustiger te zijn. Zelfs de slak verdwijnt in zijn huisje! Posy is geschrokken van alle ophef, zo heeft hij het niet bedoeld. Maar dan blijkt dat herrie soms toch ergens goed voor is. Peuters zullen zich goed kunnen identificeren met Pip en Posy die de wereld ontdekken. Bovendien kunnen zij van hun helden leren over verschillend zijn, boos worden en het weer goed maken. De moraal ligt er niet te dik op. Dankzij de tekeningen van Alex Scheffler (bekend van de Gruffalo) is het vooral een herkenbaar verhaal. Op de tekeningen, meestal verdeeld over twee bladzijden, is veel te zien en door de expressie op hun gezicht komen Pip en Posy echt tot leven. Het hardkartonnen prentenboekje maakt deel uit van een serie, waardoor peuters zich nog meer aan Pip en Posy kunnen hechten. Ook de vormgeving past bij…Lees verder

Over Axel Scheffler

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Axel Scheffler (Hamburg, 1957) is een Duits illustrator van kinderboeken.

Leven

Hoewel Scheffler op school zeer goed was in tekenen, en zelfs een tekenwedstrijd van een internationale chocoladebedrijf won (met een pluchen koe als trofee), dacht hij er als kind niet aan om illustrator te worden. Na zijn middelbare school ging Scheffler naar de universiteit van Hamburg om er Kunstgeschiedenis te studeren. Al gauw bleek dat dat niks voor hem was. Het was altijd al zijn droom geweest om in een ander land te leven en een tweede taal te leren. Zo kwam hij in 1982 in Engeland terecht om er Illustratie te studeren aan de Bath Academy of Art.

Die studie werd wel een succes. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Londen. Hij illustreerde voor verschillende Engelse en Duitse reclamebedrijven, magazines en kranten.

Werk

In 1988 verscheen voor het eerst een boek dat door hem geïllustreerd werd: The…Lees verder op Wikipedia