Boek
Nederlands

Zwervertje

Ann Stolting (auteur), Juliëtte De Wit (illustrator)
+1
Zwervertje
×
Zwervertje Zwervertje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Zwervertje is een mager katje. Ze sluit vriendschap met een klein hondje. Maar dan wordt Vlekkie ontvoerd. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Dieren, Weglopen
Leesniveau
AVI 5
Titel
Zwervertje / Ann Stolting ; tek. van Juliette de Wit
Auteur
Ann Stolting
Illustrator
Juliëtte De Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2005
39 p. : ill.
ISBN
90-276-6035-2

Besprekingen

Uitgeverij Zwijsen blijft actief op het educatieve front, zoals dat heet. Onlangs verschenen weer zes stuks 'Bollebozen', boekjes voor kinderen die 'snel vorderen met lezen'. Dit maal in het eerste niveau: de Bolleboos 'start' voor kinderen van 7 en 8 jaar die lezen op AVI 5 en 6 niveau. De bedoeling van de Bolleboos-serie is leesstof bieden op een redelijk hoog AVI-niveau. Het omgekeerde van 'makkelijk lezen' dus.

In alfabetische volgorde is Christel van Bourgondië met Dubbelland: Iris en Siri het eerst aan de beurt. In Dubbelland heeft elk mens een dubbelganger. Iris ontmoet haar dubbelgangster Siri in het kasteel waar zij woont. Iris is een dochter van een ridder en Siri is danseres en toneelspeelster. Ze besluiten een dag te ruilen. Dat loopt anders dan ze verwacht hadden. De toneelspelers vertrekken zonder dat Iris het merkt en zo blijft Siri in het kasteel achter en belandt Iris in een paar avontuurtjes die ze niet zo leuk vindt. Alles komt goed als zowel Iris als …Lees verder
Zwervertje is een mager katje dat vriendschap sluit met een zwerfhondje. Ze moeten leven van alles wat ze krijgen en wat er op straat te vinden is. Als de hond ontvoerd wordt door dierenhandelaren, weet Zwervertje hem met hulp van hondenvrienden te bevrijden. Ze proberen met toeristen mee te gaan naar een ander land. Dat lukt. Er is een Nederlands meisje dat dolgraag de twee zwervers mee wil nemen naar huis. Leuk, afgerond verhaal over een herkenbaar thema. De dieren handelen als dieren, maar honden en katten kunnen goed met elkaar communiceren. De illustraties zijn sfeervol in zwart-wit. Zwervertje is niet zo mager getekend als ze volgens de tekst zou moeten zijn. Bovendien zijn Zwervertje en hond Vlekkie even groot afgebeeld. De tekst is eenvoudig, de korte hoofdstukken zijn genummerd en getiteld. Vanaf ca. 7 jaar.