Boek
Nederlands

Schemergeesten

Angie Sage (auteur), Merel Leene (vertaler), Justin Hernandez (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Alex moet de stad ontvluchten als ontdekt wordt dat ze verboden toverkaarten bezit. Buiten de stad moet ze zich staande zien te houden tegenover de gevreesde schemergeesten. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Schemergeesten
Auteur
Angie Sage
Vertaler
Merel Leene
Illustrator
Justin Hernandez
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Twilight hauntings
Uitgever
Amsterdam: Condor, copyright 2022
343 p. : ill.
ISBN
9789493189881 (hardback)

Besprekingen

Een spannend fantasy-verhaal over goed en kwaad. Alex heeft een set voorspellende toverkaarten, maar in Luma is tovenarij verboden. Als Alex’ geheim verraden wordt, moet ze de stad ontvluchten om niet in de donkere kerkers te belanden. Maar de buitenwereld is nog gevaarlijker, want daar dolen schemergeesten die het gemunt hebben op tovenaars en kinderen. Alex zet alles op alles om te overleven, en te ontdekken wie ze echt is.’ Schemergeesten’ is in een vlotte, prettig leesbare stijl geschreven en bevat enkele zwart-witillustraties. Voor fantasy-liefhebbers vanaf ca. 10 jaar. Angie Sage schreef eerder de serie Septimus Heap. Dit is het eerste boek in haar serie ‘Tovenaarskind’.

Schemergeesten

Schemergeesten richt zich op lezers vanaf negen jaar. Die lezers zullen vast gefascineerd zijn door de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt. Als volwassene merk je al vanaf de eerste zin dat het een aaneenrijging van clichés zal worden. Maar clichés zijn er natuurlijk gekomen doordat ze succes hadden. Dus dat het verhaal begint op een markt die veel weg heeft van een oud marktje uit de middeleeuwen en dat Alex zich verstopt achter een houten karretje terwijl ze voorspellingen doet aan de hand van haar zeshoekige kaarten waaruit een mysterieuze waas komt, mag niet verbazen.Alex moet zich verstoppen omdat in haar stad Luma op tovenaars wordt gejaagd. Uiteraard verklikt haar pleegzus haar en moet ze vluchten. Dat ze in die vlucht net de jongen waaraan ze een voorspelling deed op de markt tegenkomt, is niet erg waarschijnlijk maar gebeurt toch. Dat die dan ook nog woont in een toren nabij de rivier waarin Schemergeesten die op tovenaars jagen huizen, maak…Lees verder

Over Angie Sage

Angie Sage (geboren op 19 juni 1952) is een Engelse auteur die vooral bekend is van haar Septimus Heap-reeks.

Biografie

Sage groeide op in Engeland, achtereenvolgens in de vallei van de Theems, Londen en Kent. Haar vader, die uitgever was, bracht steeds blanco notitieboekjes mee naar huis, die zij dan volschreef en -tekende met verhalen en illustraties. Angie Sage studeerde in het begin medicijnen, maar veranderde van richting en ging naar de Kunstacademie van Leicester. Daar studeerde Grafisch Ontwerp en Illustraties. Nadat ze het college had afgewerkt, begon ze boeken te illustreren. Later begon ze meer kinder- en jeugdboeken te schrijven.

Bibliografie

Septimus Heap

  1. Septimus Heap 1: Magiek (NL/BE 2005, totaal herziene uitgave 2009)
  2. Septimus Heap 2: Vlught (NL/BE 2009)
  3. Septimus Heap 3: Elixer (NL/BE 2009)
  4. Sep…Lees verder op Wikipedia