Innemend Italië

Op donderdag 16 juni vindt er in de Putse bib een lezing plaats over Italië. Spreker van dienst is Marc Vandenbon, een gepassioneerde liefhebber van dat land. Enkele jaren gelden publiceerde hij het boek “Innemend Italië”, en hij schrijft bijdragen voor Buonissimo, het tijdschrift voor Italofielen.

Tijdens zijn lezing neemt Marc Vandenbon de aanwezigen mee op een tocht kriskras door de groen-wit-rode laars.. Hij kijkt, hij zoekt, hij snuffelt, hij peutert. En bovenal, hij legt alle stukjes samen en stelt vast dat de chaos één geheel vormt: de onovertroffen puzzel Italië. 

De lezing is geen aaneenschakeling van mooie plaatjes die iedereen al kent. Marc presenteert ons zijn visie op Italië op een eigenzinnige manier, doorspekt met anekdotes en tips voor de toekomstige reiziger. Hij spreekt zoals hij schrijft: gedreven en vaak met humor en ironie. Daarbij schuwt hij zijn kritische kijk op het land niet. Heel belangrijk vindt hij dat de reiziger ook eens moet kijken naar de achterzijde van elk monument want daar tref je het echte Italië aan, zonder toeristen.

Inschrijvingsformulier