Bibliotheek Putte

Leeskring

Een leeskring bestaat uit mensen die graag boeken lezen en hun leeservaringen willen delen met andere lezers. Regelmatig komen ze samen om een roman te bespreken in een gezellige sfeer. Door te luisteren naar de meningen van anderen en die weer aan te vullen met de eigen interpretaties, ideeën en ervaringen ontstaat er een boeiend en leerrijk gesprek. De leeskringbegeleidster zorgt ervoor dat het gesprek in goede banen wordt geleid en dat iedereen aan bod komt. Zij weet meestal net iets extra’s toe te voegen aan het gesprek: een aanvulling op inhoudelijk gebied, interessante weetjes over de auteur enz... Hierdoor krijgen de deelnemers een goed en volledig beeld van de roman.

De Putse leeskring komt zes maal per jaar samen in de hoofdbibliotheek, telkens op een dinsdagavond (20u-22u). Het lidmaatschap is gratis; men moet enkel lid zijn van de openbare bibliotheek van Putte. Het bibliotheekpersoneel zorgt ruim op tijd voor voldoende exemplaren van de te bespreken boeken. De leden van de leeskring hoeven dus niet zelf op jacht te gaan in bibliotheken in de buurt, of het boek aan te kopen.

Wie zich wil aansluiten, kan dat doen door contact op te nemen met de bibliotheek (015 76 78 81 of bibliotheek@putte.be) of door zich aan te melden in de bibliotheek van Putte of Beerzel.

Programma 2017-2018
•Dinsdag 19 september 2017: Radetzkymars / Joseph Roth
•Dinsdag 14 november 2017: Het geluid van vallende dingen / Juan Gabriel Vasquez
•Dinsdag 16 januari 2018: Muidhond / Inge Schilperoord
•Dinsdag 6 maart 2018: Onderworpen / Michel Houellebecq
•Dinsdag 24 april 2018: De helleveeg / A.F.Th. Van der Heijden
•Dinsdag 12 juni 2018: De ondergrondse spoorweg / Colson Whitehead