Bibliotheek Putte

NIEUW IN DE BIB (2018/2)

Voor de jeugd hebben we deze keer een boek dat zich afspeelt in het weinig bekende Ministerie van Oplossingen, 'Danskriebels' van Kapitein Winokio, 'Voetbal Academie Blue Star' van Nico De Braeckeleer, een bundel met jeugdpoëzie van Daniel Billiet, meerdere young adults, ...

Vandaag tien nieuwe romans. Daarbij (voor de liefhebbers) de laatste van Herman Brusselmans. De familie Van de Velde zit aan de feestdis, maar er ligt ook een hamer bij het bestek.
Van Bart Debbaut is er de thriller 'De Mol'. Het logo van Woestijnvis staat op het voorplat; dat zegt genoeg.

Een nieuw jeugdboek met de weinig aan de verbeelding overlatende titel "Het slijmerigste slijmboek: maak stap voor stap het perfecte slijm". Het spelen met slijm is inderdaad een populaire bezigheid bij kinderen.

Verder nog een (luister)boek met liedjes van Het Geluidshuis, deel drie van de "Encyclopedie der wezens van de onderwereld" (gebaseerd op de tv-serie 'Nachtwacht'), een boek met röntgenfoto's van dieren, en zes boeken uit de reeks "Land in zicht".

Een stapeltje nieuwe romans met onder meer het boekenweekgeschenk van Griet Op de Beeck, dat niet overal even enthousiast werd onthaald, tweemaal Nora Roberts, een heruitgave van "Mieke Maaike's obscene jeugd", het schandaalboek van Louis Paul Boon (met een taalfout in de titel), de laatste van Patrick Conrad, enz.

Een dikke boterham nieuwe non-fictie: deel twee van 'Topdokters', het ook al van tv bekende 'Lang leve de zoölogie', een kanjer van bijna 800 bladzijden met alle schilderijen van het Louvre, een boek over de weldra door onze achtertuinen sluipende wolf, een van de vele boeken over Mei '68 die dezer dagen verschijnen, huwelijksceremonieën, coachen, hoogsensitief opvoeden, vragen bij de vrijemarkteconomie, en somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten.

Een stapeltje nieuwe peuter- en kleuterboeken met enkele bekende namen in de hoofdrol: Dikkie Dik, Kabouter Korsakov, Anna, Kleine Muis en Bumba.

Tien nieuwe romans waarvan de helft in de Standaard der Letteren vijf sterren toebedeeld kregen: "De blinde uil" (Sadegh Hedayat), "Het enige verhaal" (Julian Barnes), "De horizon" (Wieslaw Mysliwski), "De twaalfjarige bruiloft en andere verhalen" (Maeve Brennan) en "Kindsoldaat" (Oscar van den Boogaard). Het laatste boek haalde al uitgebreid de pers omdat de auteur erin onthult dat hij een bastaardkind van de Nederlandse prins Bernhard is.

Nieuw voor de non-fictieafdeling (2de verdieping): de memoires van ex-gangster Danny Vanhamel, de niet alledaagse belevenissen op een spoedafdeling, een handleiding om korte verhalen te lezen, flessengeluk, het proces tegen Adolf Hitler, de terugkeer van het totalitaire Rusland, enz.

Een pakketje nieuwe jeugdboeken. 'De Minpins' van Roald Dahl werd heruitgegeven, en heet nu plots 'Heintje en de Minpins'. Van 'Vos en Haas' is er een feestboek verschenen. De auteur van 'Groetjes uit Poesbekistan', Kim Crabeels, komt volgende lente naar Putte in het kader van de Jeugdboekenmaand. Julius Zebra heeft ellende met de Egyptenaren, ...

Nieuwe strips voor volwassenen. Daarbij onder meer de graphic novel 'Een zus' van Bastien Vivès, die in de Standaard der Letteren niet minder dan vijf sterren kreeg.

Neen, het is geen vergissing dat Pinokkio in het filmpje zit. Het gaat immers om een bewerking voor volwassenen door David Chauvel en Tim McBurnie.

De strips voor volwassenen zijn in de bib van Putte te vinden op de tweede verdieping.

Een reeks nieuwe prentenboeken, waarvoor we onze inspiratie haalden bij Daniëlle Daniels, dé Vlaamse autoriteit op het vlak van leesbevordering.

Gemma Merino schrijft een boek over schapen, en Pim Lammers een boek over een lammetje. We zullen dus even het voorbeeld van een bekend politicus volgen en een Latijnse uitdrukking te voorschijn halen: 'Nomen est omen' [De naam is een voorteken] .

Tien romans die de voorbije weken werden aangekocht. Meest in het oog springend is het nieuwe boek van Kristien Hemmerechts: "Wolf".

"Ze zullen denken dat we engelen zijn" van Bert Natter is volgens Mappa Libri een geniale roman die niet alleen subtiel de nasleep van een terroristische aanslag toont, maar de lezer ook laat twijfelen aan wat echt is en wat niet.

Tien nieuwe strips voor de jeugdafdeling: Robboes, Urbanus, Jommeke, Kiekeboes, Rode Ridder, F.C. De Kampioenen, Vertongen & Co, Bollie & Billie, Frnk, Kid Paddle.

U wil graag opruimen maar weet niet goed hoe eraan te beginnen, u wil graag meer weten over het personalisme vandaag en morgen, of u vraagt zich af hoeveel soorten orgasmes een vrouw kan hebben? Het antwoord vindt u in de bib. In nieuwe boeken bovendien.

Sinds enkele weken in de bibliotheken van Putte en Beerzel: de reeks ‘Flip Fiasco’, voorlopig bestaand uit vier boeken. ‘Flip Fiasco’ is een beetje te vergelijken met de immens populaire serie ‘Het leven van een loser’, maar dan voor jongere lezers. De humoristische detectiveverhalen van ‘Flip Fiasco’ zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

BOEKENNIEUWS (2018/1)

In februari verscheen het boek 'In het oog van de klimaatstorm' van de Belgische klimaatwetenschapper Jean-Pascal van Ypersele, met een voorwoord is van de hand van de Putse weervrouw Jill Peeters Lees verder
Meer nieuws