Bibliotheek Putte

NIEUW IN DE BIB (2018/1)

Tien nieuwe prentenboeken. Het boek met de expliciete titel 'Kakaworstje' zal zeker de aandacht trekken bij de kleuters (en de volwassenen?).

Tien nieuwe boeken die sinds kort beschikbaar zijn in de bib. Aan de meeste titels kan je al merken dat ze thuishoren in de jeugdafdeling: een boomhut van 91 verdiepingen, een stinkvinger, Suzie Ruzie, een pindakanon, 13 ongelukjes die niemand zag aankomen, ...

Nieuw in de bib: drie boeken van Vlaamse auteurs: 'Ademnood' van de thrillerschrijfster Belinda Aebi, 'De golfmoorden', een detective van Ludo Geluykens, en 'Gekroonde hoofden' van Jan Pauwels. Verder nog een aanrader van De Wereld Draait Door, een postume publicatie van de Portugese Nobelprijswinnaar José Saramago, enz.

We hebben onze stripreeks 'Dokus de leerling' uitgebreid met tien nieuwe titels. Deze humoristische strips zijn geschikt voor lezers vanaf 11 jaar.

Informatieve boeken voor kinderen en jongeren: Alice in Wiskunde-Wonderland, denken en doen als een kunstenaar, buitengewone beesten, een diertuintandenborstelboek, wat te doen bij kleine en grote rampen, moderne kunst voor kinderen, 400 raadsels, een kijkboek van christendom tot islam, dierenweetjes, en Valentijnsdag.

Een kookboek om 100 jaar te worden, nieuw rechts, binnenshuis groenten kweken, technieken om gelukkig te zijn, op reis in Mexico, inzichten in leiderschap, fotogeniek Vlaanderen, hoe een burn-out vermijden, gezond eten voor rustige darmen, ... Allemaal nieuw in de bib van Putte.

Tien nieuw aangekochte jeugdboeken.

Een dikke boterham vandaag: 23 nieuwe romans, goed voor weken leesplezier.

In onze stripafdeling hebben we de reeks Bollie & Billie uitgebreid met vijf nieuwe titels.

Een voetbalencyclopedie, Fien die op het potje gaat, een tangramkat, en nog een hele reeks nieuwe jeugdboeken voor de bib.

Nieuwe romans: een heruitgave van 'Birmaanse dagen' - de debuutroman van George Orwell -, Renate Dorrestein, deel vijf van de Glazen Troon-serie, Katie Fforde (geen tikfout), Linda Jansma, Junichirô Tanizaki, ...

Nieuwe non-fictie: het (Joodse!) dienstmeisje van Degrelle, catfulness (de nieuwste mindfulness-variant), gezond eten (alweer), koken voor één persoon, overspel, mindgym (sportschool voor de geest), vuur maken zonder lucifers of aanstekers, yoga voor peuters en kleuters, ...

We hebben ons al goed gevulde rek met Geronimo Stiltonboeken uitgebreid met nog eens zeven nieuwe titels. Zo komen we aan een totaal van 124 boeken, 13 strips en 5 dvd's van de populaire muis. En dan hebben we ook nog 59 boeken van zijn jongere zus, Thea Stilton.

Tien nieuwe romans, voor elk wat wils.

Tien nieuwe jeugdboeken: handlettering, programmeren, de Vreselijke Twee, Elmer, Meneer Blobvis, konijnentango, een opa die een monstertruck bouwt, ...

Volgens een nieuw aangekocht boek is er een vacature om in een frituur te springen... Verder: een bakboek en een leugenboek, natuurlijke nestkastjes maken, koken met Jamie Oliver, een biografie van Johnny Cash, het aanzien van 2017, een boek over de man die vorige dinsdag met zijn privé-raket een Tesla in de ruimte schoot, streetfoodgerechten, en de dreiging van Big Tech.

'De winter voorbij' is de titel van Isabel Allende's recentste boek. Meer nieuwe boeken in de bib: thrillers van Sharon Bolton en Linda Jansma, het achtste deel van de serie 'Vespasianus' (historische thrillers), een bundel met gedichten over de politie, nog maar eens een nieuwe Nora Roberts, twee thrillers van Jet van Vuuren (voor de bib van Beerzel), ...

Een nieuwe stripreeks over Wereldoorlog I, geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar. We hebben ze aangekocht voor de bibliotheek van Beerzel.
Meer info vind je hier.

De dames en heren meteorologen voorspellen vriestemperaturen voor volgende week. Gelukkig kochten we voor de bib onlangs 'Wintervuur: verhalen voor koude dagen'. En nog een hele reeks andere jeugdboeken.

Tien nieuw aangekochte strips van de reeksen: De buurtpolitie, Fanny K., Airborne 44, Buck Danny, Murena, Rode Ridder, Blauwbloezen, Trent en Game Over.

Nieuwe non-fictie: het vierde deel van Sandra Bekkari's 'Nooit meer diëten', donuteconomie, hartig bakken, gelukkige katten, een eenzijdige relatiebreuk, een makkelijke moestuin, een reisgids Marokko, hoogbegaafdheid, autoloos leven, enz.

Vandaag is het weer de beurt aan nieuwe fictie.

Tien nieuwe boeken uit de reeks 'Land in zicht', in de eerste plaats bestemd voor de leeftijdscategorie 12 tot 15 jaar.

Tien nieuwe informatieve boeken, deze keer voor de leeftijdscategorie 9 tot 12 jaar.

Vorige vrijdag werd er een hele lading informatieve boeken voor de jeugd geleverd. Hierbij een eerste selectie uit de leeftijdscategorie 6 tot 9 jaar.

De eerste nieuwe kinder- en jeugdboeken van het jaar.

Aanwinsten voor de fictieafdeling met onder meer een alom bejubelde, nieuwe vertaling van de Franse klassieker 'Les Liaisons Dangereuses' van Choderlos de Laclos. Grensoverschrijdend gedrag in de achttiende eeuw.

Het jaar is nog geen twee dagen oud en de bibliotheek heeft al nieuwe boeken in de rekken. We zijn zelfs zo vooruitziend geweest om nu al een boek aan te kopen voor Kerstmis 2018. (Wees voorbereid!) Verder ook nog 15 manieren om een lief te vinden, brood bakken, de Bende van Nijvel, Belpop, wereldplekken, sweaters maken, en het fenomeen tijd.

Oudere berichten: NIEUW IN DE BIB 2017

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

BOEKENNIEUWS (2018/1)

In februari verscheen het boek 'In het oog van de klimaatstorm' van de Belgische klimaatwetenschapper Jean-Pascal van Ypersele, met een voorwoord is van de hand van de Putse weervrouw Jill Peeters Lees verder
Meer nieuws