Bibliotheek Putte

NIEUW IN DE BIB (2018)

Nieuwe non-fictie: het (Joodse!) dienstmeisje van Degrelle, catfulness (de nieuwste mindfulness-variant), gezond eten (alweer), koken voor één persoon, overspel, mindgym (sportschool voor de geest), vuur maken zonder lucifers of aanstekers, yoga voor peuters en kleuters, ...

We hebben ons al goed gevulde rek met Geronimo Stiltonboeken uitgebreid met nog eens zeven nieuwe titels. Zo komen we aan een totaal van 124 boeken, 13 strips en 5 dvd's van de populaire muis. En dan hebben we ook nog 59 boeken van zijn jongere zus, Thea Stilton.

Tien nieuwe romans, voor elk wat wils.

Tien nieuwe jeugdboeken: handlettering, programmeren, de Vreselijke Twee, Elmer, Meneer Blobvis, konijnentango, een opa die een monstertruck bouwt, ...

Volgens een nieuw aangekocht boek is er een vacature om in een frituur te springen... Verder: een bakboek en een leugenboek, natuurlijke nestkastjes maken, koken met Jamie Oliver, een biografie van Johnny Cash, het aanzien van 2017, een boek over de man die vorige dinsdag met zijn privé-raket een Tesla in de ruimte schoot, streetfoodgerechten, en de dreiging van Big Tech.

'De winter voorbij' is de titel van Isabel Allende's recentste boek. Meer nieuwe boeken in de bib: thrillers van Sharon Bolton en Linda Jansma, het achtste deel van de serie 'Vespasianus' (historische thrillers), een bundel met gedichten over de politie, nog maar eens een nieuwe Nora Roberts, twee thrillers van Jet van Vuuren (voor de bib van Beerzel), ...

Een nieuwe stripreeks over Wereldoorlog I, geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar. We hebben ze aangekocht voor de bibliotheek van Beerzel.
Meer info vind je hier.

De dames en heren meteorologen voorspellen vriestemperaturen voor volgende week. Gelukkig kochten we voor de bib onlangs 'Wintervuur: verhalen voor koude dagen'. En nog een hele reeks andere jeugdboeken.

Tien nieuw aangekochte strips van de reeksen: De buurtpolitie, Fanny K., Airborne 44, Buck Danny, Murena, Rode Ridder, Blauwbloezen, Trent en Game Over.

Nieuwe non-fictie: het vierde deel van Sandra Bekkari's 'Nooit meer diëten', donuteconomie, hartig bakken, gelukkige katten, een eenzijdige relatiebreuk, een makkelijke moestuin, een reisgids Marokko, hoogbegaafdheid, autoloos leven, enz.

Vandaag is het weer de beurt aan nieuwe fictie.

Tien nieuwe boeken uit de reeks 'Land in zicht', in de eerste plaats bestemd voor de leeftijdscategorie 12 tot 15 jaar.

Tien nieuwe informatieve boeken, deze keer voor de leeftijdscategorie 9 tot 12 jaar.

Vorige vrijdag werd er een hele lading informatieve boeken voor de jeugd geleverd. Hierbij een eerste selectie uit de leeftijdscategorie 6 tot 9 jaar.

De eerste nieuwe kinder- en jeugdboeken van het jaar.

Aanwinsten voor de fictieafdeling met onder meer een alom bejubelde, nieuwe vertaling van de Franse klassieker 'Les Liaisons Dangereuses' van Choderlos de Laclos. Grensoverschrijdend gedrag in de achttiende eeuw.

Het jaar is nog geen twee dagen oud en de bibliotheek heeft al nieuwe boeken in de rekken. We zijn zelfs zo vooruitziend geweest om nu al een boek aan te kopen voor Kerstmis 2018. (Wees voorbereid!) Verder ook nog 15 manieren om een lief te vinden, brood bakken, de Bende van Nijvel, Belpop, wereldplekken, sweaters maken, en het fenomeen tijd.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Lezing STRESS DOOR PERFECTIONISME

Stress kennen we allemaal. Iedereen heeft er wel eens last van. Maar wat is het precies? Hoe herken je tijdig de belangrijkste signalen en wat zijn de gevolgen? Op 7 maart krijg je een antwoord op deze vragen in de bib. Lees verder

EEN BIB VOOR IEDEREEN

De Putse schepen van Cultuur, Inge De Bie, ondertekende de petitie van een 'Bibliotheek Voor Iedereen'. Ze roept iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om hetzelfde te doen. Lees verder
Meer nieuws