Bibliotheek Putte

Voorleeshalfuurtjes

Elke zaterdag tussen 10u30 en 11u00 wordt er voorgelezen in de bib van Putte, behalve in de maanden juli en augustus. Het is gratis en vooraf inschrijven hoeft niet. Alle kinderen zijn welkom, zelfs als ze geen lidkaart van de bib hebben.

Je vindt een gezellige voorleeshoek in het zaaltje op de benedenverdieping. Er zijn verhalen voor kleine en grotere kinderen. Ook als ze zelf al kunnen lezen, luisteren kinderen immers nog graag naar verhalen. Soms zal de voorlezer van dienst gebruik maken van een kamishibai-theatertje.

De (groot)ouders kunnen ondertussen in het leescafé een krant of weekblad lezen, of boeken en dvd’s uitkiezen. De jongste kleuters hebben hun mama misschien graag in de buurt; die kan meeluisteren in het voorleeshoekje.

In de bib van Beerzel vindt het voorleeshalfuurtje plaats elke eerste woensdag van de maand tussen 14u30 en 15u00. Ook hier een onderbreking tijdens de maanden juli en augustus.

Kinderen die naar het Voorleeshoekje komen, krijgen een leesmunt voor op school en een stempel op de spaarkaart. Wie vijf stempels verzameld heeft, krijgt een extraatje.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Lezing STRESS DOOR PERFECTIONISME

Stress kennen we allemaal. Iedereen heeft er wel eens last van. Maar wat is het precies? Hoe herken je tijdig de belangrijkste signalen en wat zijn de gevolgen? Op 7 maart krijg je een antwoord op deze vragen in de bib. Lees verder

EEN BIB VOOR IEDEREEN

De Putse schepen van Cultuur, Inge De Bie, ondertekende de petitie van een 'Bibliotheek Voor Iedereen'. Ze roept iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om hetzelfde te doen. Lees verder
Meer nieuws