Bibliotheek Putte

BOEKENNIEUWS (2018/2)

Vorige vrijdag overleed de Nederlandse schrijfster Renate Dorrestein op 64-jarige leeftijd. De voorbije 35 jaar publiceerde ze tientallen romans. 'Een hart van steen' (1998) werd meermaals vertaald en ging meer dan 200.000 maal over de toonbank.

In de bibliotheken van Putte en Beerzel zitten er een 15-tal boeken van Renate Dorrestein in de rekken.

Vandaag (17 april 2018) ontvangt Leonard Nolens een eredoctoraat aan de UGent. Hij is iemand die alles behalve de aandacht opzoekt, maar de voorbije decennia wel een indrukwekkend literair oeuvre opbouwde. Leonard Nolens is een van de meest geprezen schrijvers van de naoorlogse literatuur in Vlaanderen. Zowat alle literaire onderscheidingen met prestige zijn hem te beurt gevallen.

In de bibliotheek van Putte vind je dertien dichtbundels van Leonard Nolens evenals zijn vijf dagboeken. Hier vind je een volledig overzicht; een selectie eruit in het filmpje.

De longlist voor de Gouden Strop 2018 is bekend. Deze prijs bekroont het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek. Bij de genomineerden zijn er drie Vlamingen: Jan Van der Cruysse, W.A. Dehairs en Hilde Vandermeeren. Een buitenbeentje op de lijst is Renate Dorrestein, die niet meteen bekendstaat als schrijfster van misdaadverhalen.

Zes van de tien boeken zitten in de collectie van de Putse bib; zie filmpje. De volledige longlist vind je hier.

Oudere berichten: BOEKENNIEUWS 2018/1

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

BOEKENNIEUWS (2018/1)

In februari verscheen het boek 'In het oog van de klimaatstorm' van de Belgische klimaatwetenschapper Jean-Pascal van Ypersele, met een voorwoord is van de hand van de Putse weervrouw Jill Peeters Lees verder
Meer nieuws