BOEKENNIEUWS (2018/1)

De longlist voor de Europese Literatuurprijs is onlangs bekendgemaakt. Deze prijs gaat naar de beste roman die in het voorgaande jaar uit een Europese taal in het Nederlands is vertaald.

In het filmpje een selectie uit de 20 genomineerde titels; de getoonde boeken zijn allemaal te vinden in de bib van Putte. De volledige longlist vind je hier.

Gisteren werden de Ultimas uitgereikt; dat zijn de Vlaamse Cultuurprijzen. Voor de categorie ‘Letteren’ was dichteres Miriam Van hee (met een kleine ‘h’) de laureate. Van haar vind je drie poëziebundels op de tweede verdieping van de bibliotheek van Putte: “Winterhard” (1988), “Achter de bergen” (1996) en “Buitenland” (2007).

Website van Miriam Van hee

Boek.be heeft de verkoopcijfers van de Vlaamse boekhandels in 2017 bekendgemaakt. Het best verkochte boek in de rubriek 'Non-fictie vrije tijd' is 'Nooit meer diëten' van Sandra Bekkari. Bij de kinderboeken is dat 'De waanzinnige boomhut' van Andy Griffiths, bij de fictie 'Oorsprong' van Dan Brown, bij de informatieve non-fictie ­ 'Mazzel tov' van Margot Vanderstraeten, en bij de strips ­ 'Nepwerk' in de reeks 'De Kiekeboes' van Merho.

Het spreekt voor zich dat deze boeken in de bib van Putte en Beerzel in de rekken zitten (als ze tenminste niet uitgeleend zijn).

Meer cijfers vind je hier.

Begin deze week werd de longlist van de Libris Literatuurprijs 2018 bekendgemaakt. Het is een lijst van 18 boeken, waarvan er slechts 4 door een vrouw werden geschreven, en slechts 1 (sic) door een Vlaming.
In het filmpje de boeken op de lijst die in de bibliotheek van Putte geleend kunnen worden.

Op 18 januari overleed de Britse schrijver Peter Mayle. Hij is in de eerste plaats bekend als auteur van het boek 'Een jaar in de Provence', maar zoals je kan zien heeft de bib wel meer boeken van hem.

Oudere berichten: BOEKENNIEUWS 2017

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

BOEKENNIEUWS (2018/1)

In februari verscheen het boek 'In het oog van de klimaatstorm' van de Belgische klimaatwetenschapper Jean-Pascal van Ypersele, met een voorwoord is van de hand van de Putse weervrouw Jill Peeters Lees verder